2017-03-13 13:46:12• hírek • Szatmár.ro

Meg akarták vámolni a vámhivatal pénztárát

Szemezgetés, válogatás az 1899-es szatmári újságok híreiből.

Király Gyula ács legény, mellékfoglalkozására nézve spiritiszta, a mennyiben szereti a spirituszt, ilyen spiritusz-közeli állapotban felhevült lélekkel magyarázta kedden a vásári korcsmánál egy pajtásának, hogy mi az igazság. És szavai oly hatással voltak társára, hogy az botjával oly hatalmasat huzott a fejére, hogy a kórházba kellett szállítani, ahol szomoruan elmélkedig a közmondás igazságáról: „Szólj igazságot s betörik a fejed”.

Adomány. Özv. Lévay Ferenczné nagybányai lakos édesapja Póter Dánielnek, németi ev. ref. lelkszszé történt megválasztása alkalmából 100 frtot adományozott a németi ev. ref. egyháznak.

A központi vámhivatal pénztárát csütörtökre virradó éjjel ismeretlen tettesek megakarták vámolni, de nem boldogultak s hihetőleg lépéseket hallottak és a helyszinről csalódott szivvel és egy olvasó, véső, stb. hátrahagyásával elinaltak.

Halálozás. Klein Henrik betüszedő, nyomdánk alkalmazottja e hó 5-én d. u. 5 órakor életének 18 ik évében elhalt. Az elhunyt jóravaló, szorgalmas és becsületes, kötelességeit hiven teljesitő munkás volt. Nyugodjék békében.

Némethné Zoltán Ilonka ma este veszi jutalomjátékát. Darabul „Rocambole, vagy a párizsi csavargó ” czimü kitünő énekes életképet választotta, mely a mult évben Budapesten 25-ször adatott, nálunk pedig most kerül szinre először. Ajánljuk a közönség figyelmébe a hatásos darabot és pártfogásába a jutalmazandót, társulatunk kedves és rokonszenved szubrettjét.

(Szatmár-Németi Társadalmi és Szépirodalmi Hetilap, 1899., márczius 7)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: